Historie

T&W Medical er ejet af familierne Tøpholm & Westermann. Samarbejdet begyndte i 1956, da Widex grundlægges af Erik Westermann (t.v. på billedet) og Christian Tøpholm (t.h. på billedet).

1956

En ydmyg begyndelse

Ambitionerne er store, men midlerne små. Christian Tøpholms kælder fungerer i begyndelsen som kombineret udviklingslaboratorium, værksted og produktionslokale. Christian Tøpholms far, som var værktøjsmager, hjælper til med sin viden og erfaring. Widex lancerer sit første høreapparat Widex 561, som er et kropsbåret apparat.

1966

Endelig herre i eget hus

I første halvdel af 1960’erne begynder Widex for alvor at vækste. Virksomheden er nu over 100 medarbejdere. Behovet for mere plads gør, at Christian Tøpholm og Erik Westermann beslutter at bygge ny og større fabrik og hovedkontor i Værløse.

1972 – 1974

Verdens første høreapparat med individuel tilpasning

Widex lancerer den epokegørende a-serie. En ny type bag-øret høreapparat, hvor brugeren kan justere lyden efter individuelle behov. Jan Tøpholm udvikler den såkaldte tyndfilmsteknik til denne nyskabende type høreapparat i 1974 efter flere års udvikling. Teknologien - en “Widex-only” - forbliver den førende til slutningen af 1980’erne.

1985

Fornem hæder til Widex

Widex modtager ID Prisen for verdens første designede kvalitets i-øret høreapparat, Audilens, udviklet af Christian Tøpholm. Den eftertragtede pris gives for forbilledligt industrielt design.

1986

Begyndelsen på en ny digital æra

I perioden fra 1986 til 1989 arbejdes der intensivt på at udvikle et nyt høreapparat – Quattro, der skal optimere lytteoplevelsen ved brug af digital teknologi. I samme periode etablerer Widex selskab i Hong Kong.

1988

Quattro bringer Widex forrest igen

Det nye høreapparat Quattro lanceres under stor opmærksomhed. Quattro styres med en trådløs fjernbetjening, der kan ligge i en lomme. Den innovative digitale teknologi gør det muligt at vælge imellem fire lytteprogrammer, blot ved at trykke på en knap. Quattro er en revolutionerende fornyelse og bliver en stor international succes.

1992

CAMISHA – en patenteret teknologi der bruges af hele branchen

Widex får patent på CAMISHA (Computer Aided. Manufacturing of In -the- ear Shells for Hearing Aids). En teknologi til fremstillling af i-øret apparatskaller og ørepropper, som i dag er standard i det meste af branchen.

1994

Ny software optimerer den individuelle tilpasning

Computersoftwaren NOAH og Widex Compass tages i brug for at optimere den individuelle tilpasning af Widex høreapparater. Widex gennemfører samme år en ISO-9002 certificering og kan fremover CE mærke sine produkter.

1995

Senso – det første 100% digitale høreapparat

Widex præsenterer Senso – verdens første digitale høreapparat i oktober på EUHA kongressen i Hamburg. Fuldautomatisk digital justering af lyden gør Senso til det bedste og mest brugervenlige høreapparat på markedet. Widex Polska etableres samme år.

1996

Stor international lancering og 40-års jubilæum

I April lanceres det digitale Senso i Planetariet i København for hele verdenspressen. Festen fortsætter, da Widex samme år fejrer 40-års jubilæum. Widex opkøber aktiemajoriteten i micro-technic, Tyskland. Selskabets nye navn bliver Widex micro-technic GmbH – som senere ændres til Widex Hörgeräte GmbH.
August samme år stiftes K/S HIMPP (Hearing Instrument Manufactures Patent Partnership).

1997

Stor lyd i verdens mindste digitale høreapparat

I 1997 lykkedes det Widex at udvikle og producere en version af det digitale Senso høreapparat til placering helt inde i øret. Senso CIC bliver en sensation, da det aldrig før har været muligt at opnå så stor lyd i så lille et høreapparat.

Widex etablerer samme år selskab i Australien efter overtagelse af forhandlerens forretning. Widex etablerer desuden datterselskab i Indien som den første internationale høreapparat-producent og overtager Japan Hearing Aid Sales Company I efteråret.
Widex Schweiz fejrer 25-års jubilæum.

1998

Revolutionær teknologi på kanten af det mulige

Widex tildeles en guldmedalje i den amerikanske IDEA prisuddeling (International Design Excellence Award). Prisen gives for verdens mest avancerede høreapparat, digitale Senso CIC med flere nye unikke features. En nyhed er det specialdesignede CeruSTOP voksfang, som Widex samme år tager patent på.

2001

Perfekt tilpasning i øret

Widex introducerer sin patenterede CAMISHA teknologi og begynder at producere “computertegnede” høreapparater, der er perfekt tilpasset den enkelte brugers øregang. Det nye avancerede Senso Diva høreapparat fremvises på EUHA messen i Nürnberg og sætter I December fusionerer Tøpholm & Westermann ApS og Widex ApS til WIDEX A/S.

2006

De første 50 år fejres

Widex fejrer 50-års jubilæum d. 6. juni med ansatte og samarbejdspartnere fra hele verden. Samme år præsenterer Widex for første gang det unikke SCOLA system udviklet til undervisning af børn med nedsat hørelse. Det sker på AAA i Minneapolis. Ved samme lejlighed præsenteres den banebrydende Inteo-serie, der kan give brugeren en 100% skræddersyet lytteoplevelse. I oktober fremvises høreapparatserien AIKIA på EUHA i Frankfurt.

2007

Passion for detaljen

Et øje for detaljen har altid været vigtig for Widex succes.

I 2007 præsenteres Micro M, som er mindre, med endnu mere avancerede modeller i de eksisterende Widex-serier Inteo, AIKIA og Flash. Samme år indfører Widex for første gang nanoteknologi i produktionen.

Samarbejdet i Norden styrkes med etableringen af forskningscenteret ORCA i Stockholm og det nye datterselskab Widex Akustik OY i Finland. Direktionen beslutter desuden i oktober at sætte gang i byggeriet af et nyt og større hovedsæde i Lynge.

2009

Hæder til Widex

2009 er et år med flotte anerkendelser. Widex modtager den prestigefyldte Red Dot Award for høreapparatet-serien Passion samt ”Entrepreneur of the Year” -prisen stiftet af Ernest & Young.

High-end høreapparaterne Mind 440 og Mind 330 præsenteres i april. I oktober fremvises Clear serien, der igennem nyskabende trådløs teknologi optimerer samspillet med eksternt udstyr som f.eks. en mobiltelefon. Samtidig præsenteres en ny serie af trådløst personligt ekstraudstyr (Dex’er).

Widex etablerer samme år datterselskaber i Rusland, Sydafrika, Sydkorea, Irland og Sverige samt produktion i Estland. Salgs- og marketingsdirektør Tom Westermann træder tilbage i august efter 34 års virke for at gå på pension.

2010

En bygning ud over det sædvanlige

I februar flytter Widex til nyt hovedsædet i Lynge. En cirkelrund bygning på 34.000 m2 med jordvarme, solceller og egen vindmølle. En ikonisk bygning med fokus på både sundt arbejdsmiljø og klima (0 energi & 0 CO2).

Widex præsenterer i april de nye topmodeller Clear Passion og Mind 220 sammen med et helt nyt produkt Baby 440. Et høreapparat i miniaturestørrelse specielt udviklet til helt små børn med høretab.

Widex etablerer eget selskab i England, Widex UK og opkøber Hal-Hen/Widex New York, som efterfølgende omdøbes til Widex USA.

2013

Ny daglig ledelse i Widex A/S

Jan Tøpholm, Søren Westermann og Anders Westermann træder d. 1. september tilbage fra den daglige ledelse i Widex, og Jørgen Jensen tiltræder som ny adm. direktør. Jan Tøpholm bliver bestyrelsesformand.

2014

Tøpholm & Westermann opretter familiekontor

Tøpholm og Westermann opretter Family Office d. 1. December med det mål at varetage familiernes fælles aktiver. Lars Nørgaard ansættes som adm. direktør og tiltræder 1. april 2015.

2016

60-års jubilæum

Widex fejrer 60-års jubilæum sammen med ansatte over hele verden.

2019

Widex og Sivantos fusionerer

To af verdens største høreapparatproducenter Widex A/S og EQT/Sivantos fusionerer d. 28. marts efter endelig godkendelse af Europa-kommissionen. Jørgen Jensen fratræder kort efter som adm. direktør for det nye selskab WS Audiology. Eric Bernard, som er tiltrådt nogle måneder tidligere, udpeges som ny adm. direktør. Widex Holding A/S omdøbes sammen med Family Office til T&W Medical A/S.