Nyheder

T&W Medical

Luk
Lundbeckfonden indtræder i T&W Medicals majoritetsejerskab af WS Audiology

Lundbeckfonden indtræder i T&W Medicals majoritetsejerskab af WS Audiology

2024.04.18

Lundbeckfonden annoncerer i dag indgåelsen af en aftale med det familieejede holding- og investeringsselskab T&W Medical om at købe en minoritetspost i majoritetsandelen på 51% i den globale høreapparatvirksomhed WS Audiology A/S, som EQT ejer de øvrige 49% af. Lundbeckfondens investering og yderligere investeringer fra T&W Medical og EQT, der blev offentliggjort den 18. marts 2024, styrker WS Audiologys kapitalgrundlag, og det nye partnerskab mellem T&W Medical og Lundbeckfonden vil støtte virksomhedens langsigtede udvikling.

Investeringen gennemføres i overensstemmelse med Lundbeckfondens 2030-strategi ’Bringing Discoveries to Lives’ og ambitionen om at være en betydelig langsigtet ejer af fem til otte danskbaserede sundhedsvirksomheder, der er internationale markedsledere eller har potentialet til at blive det.

Som led i aftalen indtræder Lundbeckfonden i WS Audiologys ejergruppe sammen med T&W Medical, der er ligeligt ejet af Tøpholm- og Westermann-familierne og investerer i højteknologiske MedTech- og life sciencevirksomheder, der forbedrer livskvaliteten for millioner af mennesker.

Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden, siger: "Vi er glade for at indgå dette partnerskab med T&W Medical og deler ambitionen om at understøtte WS Audiologys langsigtede udvikling som en sand global leder i høreapparatindustrien. Investeringen i WS Audiology er et klart udtryk for Lundbeckfondens formål og dedikation til danske sundhedsvirksomheder, der bringer livsændrende produkter og løsninger til millioner af mennesker verden over og samtidig leverer et attraktivt finansielt afkast."

WS Audiology er en global leder i høreapparatindustrien med flere end 12.500 medarbejdere i 130 markeder og tre primære R&D-centre i Danmark, Tyskland og Singapore. Virksomheden hjælper millioner af mennesker med at genvinde og nyde deres hørelse ved at designe og fremstille innovative høreapparater og -løsninger. Gennem et globalt kundenetværk af hørespecialister og WS Audiologys kunderettede forretning hjælper virksomheden med at øge opmærksomheden om høretab og lette adgangen til professionel behandling.

Lars Nørgaard, adm. direktør i T&W Medical, siger: “Lundbeckfonden er en perfekt strategisk partner for vores majoritetsejerskab af WS Audiology. Vi er begejstrede for at byde velkommen til en meget kompetent og engageret ejer, der deler vores langsigtede investeringshorisont og dedikation til fremragende sundhedsvirksomheder med dansk forankring. Vores fælles fokus på at udnytte innovation til at forbedre
livskvalitet og vores samlede erfaring som strategiske ejere skaber et solidt fundament for partnerskabet.”

Som en engageret og aktiv medejer af majoritetsposten i WS Audiology vil Lundbeckfonden udnævne et medlem af bestyrelsen i WS Audiology på virksomhedens næste generalforsamling.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen eller yderligere detaljer om transaktionen.

Lundbeckfonden er en erhvervsdrivende fond, der arbejder med en bred vifte af kommercielle og filantropiske aktiviteter bundet sammen af et stærkt ønske om at skabe innovation, ny viden og behandling til glæde for patienter og deres pårørende. Fonden er den langsigtede og engagerede ejer af flere internationale lægemiddel- og sundhedsvirksomheder – Lundbeck, Falck, ALK, Ferrosan Medical Devices og Ellab – og investerer aktivt i de finansielle markeder, i danske biotekvirksomheder baseret på dansk forskning samt gennem Fondens filantropiske uddelinger til sundhedsvidenskabelige forskningsprogrammer og talenter på danske universiteter og hospitaler. Fondens uddelinger udgør mere end 500 mio. kr. årligt og har et særligt fokus på hjernen. Dette omfatter bl.a. den årlige uddeling af verdens største pris inden for hjerneforskning, The Brain Prize.
Læs mere på lundbeckfonden.com